Behandelingen

Wassen & fohnen
Honden die bij mij in de trimsalon komen worden 2x gewassen met shampoo. Als een hond een eigen shampoo heeft door medische redenen dan vraag ik je om deze mee te geven bij het brengen van de hond. Na het wassen word de hond gedroogd met een waterblazer en daarna eventueel nog met een föhn.

Katten worden bij mij alleen gewassen op verzoek van de baas. Als je je kat dus graag gewassen wilt hebben, vermeld dit dan bij het maken van een afspraak.

Borstelen & kammen
Bij het borstelen en kammen van de hond of kat zorgen wij ervoor dat alle klitten weg zijn en dat alle losse vacht eruit word gekamd. Dit neemt veel tijd in beslag omdat de meeste honden veel (onder)vacht hebben. Er moet dan dus laagje voor laagje geborsteld worden. Verder zie je na de borstelbeurt wel goed het resultaat, dit is natuurlijk datgene wat telt!

Ontklitten
Het onklitten word alleen gedaan als de situatie dit toe laat. In sommige gevallen zijn de klitten zo erg dat er geen andere optie is dan scheren. Ik doe er alles aan om zoveel mogelijk vacht te besparen wanneer de hond of kat klitten heeft, maar als ik zie dat dit echt niet meer gaat dan kijk ik naar het welzijn van de hond of kat en word er in overleg met het baasje geschoren.

Plukken
Het plukken word alleen gedaan bij de honden.
Bij het plukken van een hond haal ik alle losse haren eruit. Ik pluk de hond door middel van plukpoeder, een trimmes of met de hand. Het plukpoeder gebruik ik om de haren harder te maken zodat ze er makkelijker uit komen. Ik pluk een hond alleen als de hond echt plukrijp is. Als dit niet zo is kunnen er wondjes ontstaan en dit is heel pijnlijk voor hond. Omdat ik het welzijn van de hond altijd bovenop stellen doe ik dat dus niet.

Knippen & effileren
Het knippen word gedaan met een rechte of gebogen schaar. Deze rechte of gebogen schaar word vooral gebruikt bij gekrulde vachten. Bij het effileren word er een speciale schaar met tanden gebruikt. Hiermee kun je de vacht inkorten of uitdunnen.

Scheren
Bij het scheren breng ik met behulp van een tondeuse de vacht in model. Ik maak hierbij gebruik van verschillende opzet-kammen waardoor er verschillende lengtes mogelijk zijn.